GREY WOLF – Cine este Grey Wolf și care este animalul minunat?

GREY WOLF – Cine este Grey Wolf și care este animalul minunat?

Lup gri este un tip de lup care se găsește în America de Nord. Acest animal este diferit de ceilalți lupi datorită culorii sale.

Un lup cenușiu este un tip de lup care are blana cenușie cu semne gri deschise pe spate, picioare și cap. Are si burta si pieptul alb.

Lupii cenușii nu sunt doar frumoși de privit, dar au și caracteristici unice, cum ar fi smocuri de blană pe urechi, picioare și coadă, care îi ajută să se țină cald pe vremea rece.

Ce este Grey Wolf?

Grey Wolf este un serial de televiziune american popular care a fost difuzat pe National Geographic Channel. Este vorba despre o haită de lupi cenușii din Munții Stâncoși de Nord din Montana, SUA. Spectacolul este povestit de actorul Michael J. Fox, care povestește toate episoadele din punctul de vedere al unui lup numit Ghost.

Spectacolul îl urmărește pe Ghost în timp ce își navighează prin viața cu haita lui și învață să vâneze și să supraviețuiască pentru a-i menține în viață în ierni grele. De asemenea, explorează modul în care oamenii influențează zilnic lupii și habitatul lor.

Care este diferența dintre un lup gri și rasele de câini comune?

Lupul cenușiu este un tip de lup care se găsește în America de Nord, Europa și Asia. Este mult mai mare decât rasele comune de câini și are botul mai ascuțit.

Lupul cenușiu arată ca un câine mare, cu botul alungit. Sunt cunoscuți și ca lupi de lemn deoarece preferă să trăiască în păduri și munți. Cu toate acestea, ei pot fi văzuți și pe câmpii sau prerii, la fel ca rasele obișnuite de câini.

Lupii gri nu sunt înrudiți cu niciun alt tip de lup, cu excepția lupului roșu care este de fapt dispărut acum. Lupul cenușiu a fost găsit cândva în toată America de Nord și Europa, dar odată cu dispariția, ei se găsesc acum doar în America de Nord. Lupii cenușii au fost reintroduși în Mexic și China după secole de absență.

Descriere Fizica

LUP GRI

Lupii gri pot veni în multe culori și medii. În locurile în care mediul este mai rece, blana lor va fi albă. Dacă locul are mulți copaci, blana acestora poate fi neagră. Dacă locuiesc într-un loc care are multe flori sau ploaie, blana lor va fi maro sau brună. Camuflajul îi ajută să se miște rapid și să se simtă confortabil. De asemenea, ei obțin aceleași beneficii dacă sunt ascunși, ceea ce este util în vremurile de vânătoare.

mărimea

Lupii masculi sunt cei mai mari membri ai familiei canine și cântăresc între 65-80 lbs., în timp ce femelele cântăresc între 50-55 lbs. Lupul mediu măsoară între 4-6 picioare și 9 inci.

Habitat nativ

Lupul a fost din punct de vedere istoric un animal dominant, de succes timp de aproximativ zece milioane de ani și este ceea ce majoritatea consideră a fi pradătorul suprem. În ultima vreme, distribuția lor a fost limitată la o zonă mică de mai puțin de 13.000 de mile pătrate din cauza creșterii activității umane.

Se știe că lupii cenușii se adaptează rapid în diferite habitate și chiar au reușit să prospere în ciuda variațiilor în densitatea populației lor. Sunt o specie cheie care se bazează pe altele mamifere pentru mâncare și chiar au creat noi haite de lupi în zone în care anterior erau rare.

Comunicare

Lupii sunt în ton cu simțurile lor de miros, văz și auz. Ei pot comunica prin urlete, lătrat și mârâit. Urletele sunt o modalitate de a menține haita aproape unul de altul, de a stimula o vânătoare și ca un tip de expresie la distanță lungă. De asemenea, îi pot ajuta pe lupii pierduți să se regrupeze cu familia lor.

„Urlatul singuratic” este un sunet pe care lupii îl scot pentru a-și urmări unii pe alții. Dacă îl aud în timp ce sunt separați, își schimbă tonul, astfel încât haita să poată răspunde și să-i găsească. Comportamentul animalelor se poate schimba drastic în funcție de anotimp. De exemplu, la fel cum urletul crește în timpul sezonului de reproducere, marcarea mirosului prin zgârieturi, defecare și urinare sunt toate modalități de a menține teritoriul haitei.

Lupii folosesc limbajul corpului pentru a comunica între ei, precum și cu prada. Nu este doar un instrument de comunicare; reflectă și intențiile și sentimentele lor.

Deși lupii dominanti în sălbăticie ar putea părea în mod natural intimidanți, câinii domestici își pot folosi corpul în moduri tipice supuse și încrezătoare. Un semn comun de supunere pentru un câine este să-și coboare capul și ochii și să se plimbe cu coada sus. De asemenea, uneori va glisa lateral sau va lovi pe alții.

Ei pot, de asemenea, să mârâie, să arate dinții descoperiți și o frunte încrețită, iar urechile lor pot sta drepte și îndreptate înainte. Ei sunt de obicei primii care mănâncă la o ucidere. Un lup dominant se poate „călare” pe un lup subordonat punându-și capul sau picioarele anterioare peste zona flancului celuilalt lup și forțându-l la pământ.

Posturile subordonate sunt de obicei asociate cu o coadă coborâtă, poziția corpului și gâtul expus, pași mici către membrii dominanti, o desprindere din spate a buzelor, urechile pliate înapoi sau pot include urinarea în timp ce se ghemuiesc sau urinează pe ele însele. Ele pot include, de asemenea, atingerea părților lor intime pentru a-și exprima dominația.

LUP GRI

Mâncare/Obișnuințe alimentare

Lupii se bazează pe viteza lor pentru a ține pasul cu prada și, la fel ca alți prădători, au dinți ascuțiți și amp; gheare pentru a termina treaba. Ei sunt, de asemenea, un prădător cheie de boltă a cărui absență ar putea afecta întregul ecosistem. Lupii cenușii vânează cooperant în haite și sunt capabili să doboare prada mai mare decât ei, inclusiv caribu, elan, căprioare și zimbri.

Lupii au, de asemenea, un simț al mirosului extraordinar care îi ajută să-și găsească prada de la kilometri distanță! Lupii sunt vânători oportuniști care pot prinde animale mai mici precum castorii, iepurii și peștii. De asemenea, uneori mănâncă fructe de pădure pentru hrană. Lupii trebuie să mănânce în jur de 3-4 lbs de hrană în fiecare zi.

Lupii sunt hrăniți cu un amestec de hrană uscată – mai ales croșete, carne și pește cu unele legume. Unii se roagă ca să găsească înghețați (mai ales iepuri) li se permite să-și îmbunătățească dieta.

Structura sociala

Haitele de lupi sunt creaturi foarte sociale care trăiesc în grupuri strânse formate dintr-o pereche de adulți, descendenții lor și orice alți lupi care se alătură haitei. Pachetele constau de obicei din până la opt membri, dar sunt raportate pachete cu până la 36. Este nevoie de o pereche dominantă pentru a avea grijă de puii săi. Un bun lider de haită îi învață pe ceilalți cum să vâneze, să se miște, să evite amenințările și să marcheze teritoriul.

Perechea dominantă a haitei de lupi este perechea alfa care se împerechează pe viață. Ei mențin controlul asupra altor lupi, împiedicându-i să se împerecheze și rareori se împerechează într-o haită (consultați articolul dvs. despre dinamica haitei de lup pentru mai multe detalii). În natură, unele animale au o ierarhie de dominanță rigidă care este menținută prin comportament agresiv, afișări elaborate de salut și supunere.

Cu toate acestea, în funcție de structura socială și cultura speciei, pot exista și alte modalități de stabilire a ordinii. Un lider de haită poate fi la putere de ani de zile, dar poziția sa poate fi amenințată de creșterea dimensiunii pachetului sau de nevoia de mai multă mâncare. Este posibil ca grupuri mai mici să se despartă și să-și formeze propriile pachete.

Reproducere și dezvoltare

LUP GRI

Într-o haită, de obicei, doar perechea dominantă se împerechează. Împerecherea poate avea loc oricând din ianuarie până în aprilie, nașterile având loc primăvara. Curtea poate dura zile sau luni, estro care durează între cinci și 15 zile. Perioada de gestație este de 62 până la 63 de zile, gemenii fiind născuți cu o greutate medie de 400 g fiecare și tripleți având o medie de 914 grame.

La naștere, puii cântăresc aproximativ 450 de grame și sunt orbi și surzi. După 11 până la 15 zile, ochii le deschid. Ei ies din vizuina la varsta de 3 saptamani. Vizuinile pot fi găsite în crăpăturile din stâncă, în bușteni goale sau în cioturi căzute, dar se găsesc de obicei într-o vizuină, săpată de părinți înșiși sau făcută inițial de un alt animal și mărită de lupi.

Aceste tuneluri, sau bârlogurile de maternitate, sunt unul dintre puținele moduri în care lupii își caută adăpost, iar același bârlog poate fi folosit de mai multe ori de ani de zile. În funcție de mai mulți factori, un lup tânăr poate fie să rămână cu haita părintelui, fie să iasă singur. Deoarece un lup tânăr ajunge la maturitate la vârsta de 2 ani, el poate examina în mod activ marginile teritoriului său parental înainte de plecare.

De îndată ce un lup tânăr a părăsit haita, se va alătura altui lup singuratic pentru a căuta un nou teritoriu, fie va fi stabilit într-o zonă și va aștepta un animal de sex opus. Un lup singuratic, care ajunge la vârsta reproductivă în jur de 3 ani, poate forma o nouă haită cu un membru de sex opus.

Durata de viata

Lupii cenușii pot trăi până la șapte până la opt ani în sălbăticie și până la 20 de ani în captivitate.

Întreabă și oamenii

LUP GRI

Pot lupii cenușii să fie prietenoși?

În zilele noastre, este ușor să ne gândim că lupii sunt mereu gata să ne prindă. Dar, lupii sunt de fapt unele dintre cele mai inteligente creaturi de pe planetă. Sunt, de asemenea, ființe foarte sociale.

Ce este special la lupul cenușiu?

Lupul cenușiu este cel mai mare dintre toate canidele sălbatice din lume. Cel mai mare lup cenușiu înregistrat vreodată a fost în Alaska în 2004 și a fost numit Kenai. Kenai avea 37 de inci lungime de la vârful nasului până la vârful cozii, care este mult mai mare decât un lup mediu.

Cum se numește un lup cenușiu?

Un lup cenușiu este numit lup gri pentru culoarea blănii sale.

De ce a dispărut lupul cenușiu?

Lupul cenușiu este unul dintre cele mai fascinante animale din lume. Este cunoscut pentru inteligența sa, comportamentul social și capacitatea sa de a vâna în haite mari. Este adesea acuzat de dispariția multor alte animale, inclusiv a oamenilor de Neanderthal. Dispariția lupului gri în sălbăticie este adesea pusă pe seama relației lupului gri cu oamenii. Se credea că erau atrași de prezența oamenilor și de hrana lor, precum și de lipsa hranei în sălbăticie.

Sursa articolului in engleza: GREY WOLF – Cine este Grey Wolf și care este animalul minunat?

Leave a Comment